luni, 18 octombrie 2010

Peter Gabriel

Peter Brian Gabriel (n. 13 februarie 1950) este un cantaret/muzician si compozitor englez, care si-a dobandit faima ca fiind vocalistul si flautistul trupei Genesis, o formatie de rock progresiv. Dupa ce a parasit grupul Genesis, Gabriel a continuat intr-o cariera solo de succes.
In 1980, impreuna cu un grup de persoane a infiintat WOMAD (World of Music, Arts and Dance). Intr-o serie de festivale internationale, incepand cu anul 1982, WOMAD a adus impreuna muzica traditionala şi moderna, arte si dansuri din fiecare colt al globului. In 1993, WOMAD s-a alaturat grupului de companii detinute de Gabriel. Este recunoscut, deaseamenea pentru initierea unor metode noi de distributie digitala a muzicii prin intermediul "Real World Multimedia" creat de acesta in 1993 si fiind premiat de nenumarate ori in acest domeniu.
Peter Gabriel nu a fost strain nici cu actiunile caritabile, fiind implicat in diferite eforturi umanitare. La "BMI London Awards", in 2007 a fost premiat pentru influienta sa asupra noilor generatiilor de muzicieni, iar in 2009 a primit premiul "Polar Music Prize" pentru cariera si realizari exceptionale.Peter Gabriel a lansat 11 albumuri solo dealungul timpului iar in 1986, albumul "So" a castigat premiul "Grammy". In 2010 este indus in "Rock an Roll Hall of Fame" ca membru Genesis.
Mai multe informatii despre Peter Gabriel pe www.petergabriel.com
5 comentarii:

 1. Buna ziua
  Numele meu este Iacob Constantin si va scriu pentru a va propune sa facem un schimb de linkuri - 3 way link exchange - in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe http://iasimylove.blogspot.com/ iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://iasi365.com cu titlul Portal Iasi (fara diacritice).
  Daca doriti sa facem schimbul doresc sa-mi spuneti titlul linkului dumneavoastra.
  O zi buna va doresc

  RăspundețiȘtergere
 2. Momentan imi astept Scratch my back! :) abia astept. Am reusit s-o concing pe mama sa-mi dea 70 de lei sa mi-l iau de pe living music. Inca doua zile, inca doua zile :D

  RăspundețiȘtergere

Comenteaza