luni, 28 iunie 2010

Metallica pentru a 3-a oara in Romania !

Celebra trupa din S.U.A. , Metallica, cea care a definit trash metal-ul, care a vandut peste 95 milioane de albume, care a intrecut chiar si veteranii, s-a intors in Romania pentru a 3-a in cadrul turneului Sonisphere. Cum noi romanii suntem foarte ospitalieri bineinteles ca i-am primit cu bratele deschise.
Istoria:
Metallica a luat fiinta in anul 1981 in Los Angeles cand Lars Ulrich (tobe) a publicat un anunt in ziarul local. La acel anunt avea sa raspunda James Hetfield (chitara si voce) , astfel infiintand trupa Metallica la care s-a alaturat si Dave Mustaine (chitara principala) , dat afara ulterior si inlocuit de actualul chitarist principal Kirk Hammet.
Primul basist important al trupea a fost Cliff Burton - decedat in 1986 intr-un regretabil accident al autocarului de turneu. A venit randul lui Jason Newsted sa fie urmatorul bassist al trupei. Jason a cantat pentru Metallica pana in anul 2001 cand a parasit trupa pentru un proiect solo. Dupa el a urmat actualul bassist al trupei, Robert Trujillo. Metallica a crescut cu fiecare album, atat în complexitate cât şi ca atitudine. Ei aveau sa devina un monstru al metal-ului. De-a lungul timpului au inregistrat 10 albume si au vandut peste 95 de milioane de copii facand din Metallica cea mai de succes trupa rock a Americii. Printre bine-cunoscutele albume se numara "Kill 'Em All" , "Master of Puppets" "The Black Album" sau "Load". Ultimul album se intituleaza "Death Magnetic" care difera de albumele precedente si se aseamana mai mult cu "Master of Puppets" sau "...And Justice for All". Este mai degraba o intoarcere in timp la vechile radacini heavy/trash metal, din anii 80.
Cu toate astea spuse, eu personal ma bucur ca tarisoara noastra mai este bagata in seama de marile trupe rock.
Mai jos am pus un clip din concertul de la Nimes, Franta din 2009 + cateva melodii. Sper sa va placa !

Metallica - The Four Horsemen


Metallica - Motorbreath


Metallica s&m - For Whom The Bell Tolls


Metallica - Turn the page

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza