joi, 15 iulie 2010

Serj Tankian


Serj Tankian este un muzician, compozitor, multi-instrumentalist, producator, poet si activist politic americano-armean (sa zicem asa). Este cel mai bine cunoscut drept vocalistul principal, compozitorul, pianistul si ocazional chitaristul trupei rock System of a Down, castigatoare a premiului Grammy Award.
In 2002, Serj Tankian si chitaristul Tom Morello au infiintat impreuna o organizatie politica activista non-profit, numita Axis of Justice care are ca scop adunarea tuturor muzicienilor si fanilor muzicii pentru a lupta pentru justitia sociala impreuna.
Dealungul carierei sale Serj a lansat 5 albume cu System of a Down, unul cu Arto Tunçboyacıyan precum si primul sau album solo, Elect the Dead si o versiune orchestrala live a acestuia incorporand orchestra filarmonica Auckland; albumul se numeste Elect the Dead Symphony. In prezent isi produce cel de-al doilea album solo intitulat Imperfect Harmonies. Despre acest album nu pot sa va spun prea multe dar va invit sa cititi ce a spus Serj despre el: "Va fi un album mult mai eclectic decat predecesorul sau. E o combinatie inteligenta de electro, muzica orchestrala, jazz si rock. Majoritatea pieselor au o structura complicata si in acelasi timp prezint o muzica nemaiauzita pana acum."
Serj Tankian este supranumit al 26-lea cel mai bun vocalist al heavy metal-ului din toate timpurile.
Inca ceva, Serj Tankian va concerta la Sibiu pe 14 august in cadrul primului sau turneu solo, Elect the Dead.
Mai jos am pus noul single de pe viitorul album si cateva melodii din Elect the Dead. Enjoy !

Serj Tankian - Empty Walls

Serj Tankian - Sky is over

Serj Tankian-Saving Us

Serj Tankian Baby

Serj Tankian - Lie Lie Lie2 comentarii:

  1. Se poate si ceva mai vechi...gen Jimi Hendrix - wild thing, sau nu m-am uitat bine si deja aveti?
    e super ok blog_ul dar ar fi si mai ok cu mel asta, ar fi pacat sa nu scrieti ceva si dsp el.. succes in continuare! :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Se poate :P . Normal ca o sa scriu si despre el. ;)

    RăspundețiȘtergere

Comenteaza